Recioto della Valpolicella DOCG

Nr 70273
Sött vin
Italien, Veneto, Valpolicella

Recioto är ett härligt sött vin från Valpolicella! Vinet är sött, fylligt, mjukt och fängslande med kryddig eftersmak. Servera vid en temperatur på 16-18 C och ta upp flaskan minst… Läs mer

189 krKöp på Systembolaget

Passar till

Produktinformation

Om vinet

Recioto är ett härligt sött vin från Valpolicella!

Vinet är sött, fylligt, mjukt och fängslande med kryddig eftersmak. Servera vid en temperatur på 16-18 C och ta upp flaskan minst en timme före servering.

Utmärkt till desserter och speciellt till torra bakverk, det är jättegott med nötter eller mörk choklad, eller till och med ädelost.

För att få en Recioto med finess och klass är det nödvändigt att följa produktionsprocessen noggrant och skickligt, från valet av druvorna när de skördas tills de når flaskan. Tillverkningsprocessen liknar den för Amarone, det vill säga ett vin som erhålls från torkade druvor och jäsningen stoppas innan vinet blir torrt. Namnet Recioto kommer från Recia som syftar till den övre delen av klasen som får mer sol och har högre sockerhalt.

Om vinet förvaras ordentligt vid en konstant temperatur runt 15C i horisontellt läge i frånvaro av ljus, kommer det att bevaras perfekt i 8 till 12 år.

 

Smakbeskrivning

Servera vid en temperatur på 16-18 C och ta upp flaskan minst en timme före servering.

Producent

I den förtrollande Valpolicella-dalen i Veneto påbörjade Vittorio Sancassani sitt vinodlande under tidigt 1900-tal. Efter ett århundrade är detta fortfarande en liten familjefirma med omkring 50 hektar stora vingårdar. Luciano Sancassani har tagit över rodret under 2000-talet och genomfört betydande förändringar, inklusive övergången till ekologisk odling. Det har inte bara utvidgat vinsortimentet, utan även lyft företaget till en välbekant status. I 2015 kunde de stolt inviga sitt toppmoderna vineri, som inte bara är en estetisk pärla utan också är drivet med full hänsyn till miljön. Solceller används som en ren energikälla, och detta är bara ett exempel på deras engagemang för ekologisk hållbarhet.

Läs mer och se alla viner från Le Ville di Antanè

UrsprungValpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.
Läs mer och se alla viner från Valpolicella

Klimatkompenserade transporter

Solvatten, Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.