Vegan
Om veganvänliga drycker Att äta vegankost innebär att man undviker alla slags födoämnen som kommer djurriket. I vinproduktion kan animaliska produkter förekomma vid klarning av vinet. De flesta klarningsmedel kommer från växt- eller djurriket, utom bentonit som är en slags lera. Den vanligaste metoden för att klara ett vin är med filtrering och då används inga ämnen alls. Det viktigaste skälet till att viner klaras är för att hindra att vinet får "slöjor" och blir grumligt. Slöjorna i vinet beror på proteiner från jäsningen och därför tillsätter man ett klarningsmedel som drar ner proteinerna till botten av vinkaret. Det klarade vinet tappas sedan över på ett annat fat utan att bottensatsen får följa med. Omtappning sker sedan under hela jäsprocessen och alltså bör det inte bli kvar några ämnen från klarningen i det färdiga vinet. Om man använder sig av animaliska produkter i klarningsprocessen är det vanligast att man använder antingen någon form av kasein (mjölkprotein) eller äggalbumin. Vi har gjort en noggrann kontroll av alla våra viner och du kan lätt hitta de viner som klarats utan animaliska produkter under symbolen med vegan. Nedan ser ni våra veganviner.
Boira’ Sangiovese
Rött vin | Italien, Marche
99 kr
Wolfgang
Vitt vin | Österrike
105 kr
Hope Pinot Grigio
Vitt vin | Australien, South Eastern Australia
99 kr
The Scream Barbera
Rött vin | Piemonte
99 kr
Rough Day Pinot Noir
Rött vin | Bulgarien
91 kr
Della Vite Prosecco Superiore Extra Dry
Prosecco | Valdobbiadene
249 kr
Revenge of The Little Pig
Rött vin | Tyskland, Pfalz
99 kr